στο θρυλικό και ανανεωμένο «tar» ένα ρεπορτάζ από τις «σελίδες κιθάρας»

Η αναδημοσίευση στο tar ενός ρεπορτάζ που έφτιαξα για το μικρό κιθαριστικό μου μπλογκ, τις «σελίδες κιθάρας», είναι ένα ξεχωριστό και τιμητικό για μένα γεγονός. Το tar, στη δεκαετία του ’80, ήταν περιοδικό. Το αγοράζαμε, όλοι όσοι αγαπούσαμε την κιθάρα και μαθαίναμε νέα που τότε ήταν δυσεύρετα, το «ξεκοκαλίζαμε». Ήταν μια σπουδαία πρωτοβουλία του Νότη Μαυρουδή το περιοδικό tar, που συνεχίζεται ως σήμερα, όχι σε έντυπη μορφή, όπως κάποτε, αλλά σε ηλεκτρονική. Το tar έχει μετασχηματισθεί σε ιστότοπο, ο οποίος μάλιστα προ ημερών απέκτησε τη φρεσκάδα που του χρειαζόταν και είναι αισθητικά πολύ πιο ελκυστικός και φιλικός στους αναγνώστες.

Είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, εδώ και τρεις δεκαετίες. Σε αυτή τη διαδρομή, έχω δει δημοσιευμένα χιλιάδες δικά μου ρεπορτάζ, σε εσωτερικές και πρώτες σελίδες εφημερίδων και περιοδικών. Οπότε είμαι εξοικειωμένος, λόγω της φύσης του δουλειάς αυτής, με τα δημοσιευμένα κείμενα, όπως οι διακεκριμένοι κιθαριστές, είναι εξοικειωμένοι να ηχογραφούν ή να παίζουν με σύνολα και ορχήστρες.

Απλά και ειλικρινά, ευχαριστώ τον διακεκριμένο κιθαριστή Κώστα Γρηγορέα που είναι διαχειριστής και αρχισυντάκτης της σελίδας tar και το διευθυντή της σελίδας Νότη Μαυρουδή, που θέλησαν να αναδημοσιεύσουν κάτι από αυτό εδώ το μπλογκ. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις το όνομά σου δίπλα σε υπογραφές όπως του Ασημακόπουλου, του Μαυρουδή, του Γρηγορέα… Ιδού ο σύνδεσμος του ρεπορτάζ στο tar!

Δημοσιεύτηκε από τον mvoutsadakis

μουσικός (δάσκαλος κλασσικής κιθάρας) και δημοσιογράφος (συντάκτης εφημερίδων) - musician (guitar teacher) and journalist (newspaper editor)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: