ταξίδι στην εποχή του Fransisco Tarrega με τη μηχανή του χρόνου του Andrew York

Ο αμερικανός μουσικός Andrew York, αυτή η κιθαριστική θεότητα, που έχει ανεβάσει τη σύγχρονη κιθάρα σε νέα ύψη με τις συνθέσεις και τις ερμηνείες του, έγραψε ένα υπέροχο κομμάτι που το ονόμασε «πορτραίτο του Tarrega».

Ερμηνεύει ο ίδιος παίζοντας με την κιθάρα του Tarrega Antonio de Torres του (μακρινού;) έτους 1883 σε μια ηχογράφηση κορυφαίας ποιότητας του Guitar Salon International.

Μπορούμε να απολαύσουμε αμέσως τώρα αυτή την εξαίσια μουσική που έγραψε ένας εκπληκτικός μουσικός ως «φόρο τιμής» στον θρυλικό Tarrega, παίζοντας με μια ιστορική κιθάρα – ευχαριστούμε την τεχνολογία, τη ΔΕΗ, τη vodafone, τον ζούκερμπεργκ και ότι άλλο θέλετε για το delivery αυτού του δώρου. Όλα αυτά έγιναν σήμερα, 22 Ιουνίου 2021.

Φωτογραφία: το οπισθόφυλλο από το παλιό βιβλίο που έχω από τα μαθητικά μου χρόνια, Doce Composiciones para guitarra, Ricordi Americana, Buenos Aires, Fransisco Tarrega. Το εξώφυλλο έχει διαλυθεί από τη φθορά του χρόνου.

Δημοσιεύτηκε από τον mvoutsadakis

μουσικός (δάσκαλος κλασσικής κιθάρας) και δημοσιογράφος (συντάκτης εφημερίδων) - musician (guitar teacher) and journalist (newspaper editor)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: