οι σκιές χάνονται κάτω από το φως

Υπάρχουν κάποια ενοχλητικά λόγια και πράξεις, που έρχονται στη δημοσιότητα καθώς πλησιάζει η ώρα του αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη. Όλα αυτά, βέβαια, είναι πρόσκαιρα. Δηλαδή μετρώνται στον δημοσιογραφικό χρόνο και όχι στον ιστορικό χρόνο. Θα περάσουν στη λήθη πολύ γρήγορα. Και θα εξαφανιστούν σαν σκιές που τις λούζει το φως. Δεν παύουν όμως να είναι ενοχλητικά.

Ένα από αυτά τα περιστατικά που έπεσε στην αντίληψή μας είναι η λάθος αναγραφή του ονόματος του εκλιπόντος. Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται περί αφηρημάδας, αστοχίας, απροσεξίας. Δικαιολογείται όμως, άραγε, όταν γίνεται από τον υφυπουργό Πολιτισμού μιας χώρας που έχει γονατίσει μπροστά σε αυτό τον θάνατο;

Ειδοποιήσαμε την σελίδα του υφυπουργού για να αποφευχθεί αυτό το δημοσίευμα, αλλά δεν υπήρξε διόρθωση, ούτε ανταπόκριση. Περιμέναμε μία ώρα, περιμέναμε δύο, περιμέναμε τρεις ώρες, τίποτα. Ιδού λοιπόν η φωτογραφία της τόσο ενοχλητικής αστοχίας. Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού.

Το όνομα του συνθέτη μουσικής που τραγούδησε όλος ο πλανήτης είναι Μίκης Θεοδωράκης

Δημοσιεύτηκε από τον mvoutsadakis

μουσικός (δάσκαλος κλασσικής κιθάρας) και δημοσιογράφος (συντάκτης εφημερίδων) - musician (guitar teacher) and journalist (newspaper editor)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: