η ελληνική έκδοση που αγοράζουν στη Γερμανία και την Κίνα

Έχουμε γράψει εδώ και καιρό στο μικρό κιθαριστικό μας μπλογκ για τον Παύλο Κανελλάκη, έναν από τους πραγματικά σπουδαίους έλληνες κιθαριστές.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι η αποδοχή που έχει μια πρόσφατη δουλειά του, που είναι η μέθοδος κλασικής κιθάρας «The Classical Guitar Journal». Το βιβλίο πωλείται στα μεγάλα και γνωστά καταστήματα μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου σημειώνει υψηλές πωλήσεις! Το βιβλίο, διδάσκεται στα πανεπιστήμια:

  • Hochschule für Musik «Franz Liszt», Weimar, Γερμανία
  • Lemmensinstituut, Βέλγιο
  • Shanghai Conservatory, Κίνα
  • University of Makedonia, Ελλάδα
  • Osaka College of Music, Ιαπωνία
Παύλος Κανελλάκης

Μάθαμε ότι την μέθοδο αυτή, χρησιμοποιεί όχι μόνον ο ίδιος ο Κανελλάκης (εντάξει, αυτό δεν είναι έκπληξη!), αλλά και η Έλενα Παπανδρέου: Έχει επιλέξει σπουδές και ασκήσεις του βιβλίου «The Classical Guitar Journal» για ζέσταμα. Ο Παύλος Κανελλάκης, έχει μιλήσει για την μέθοδο στο tar.gr.

Προσοχή: μην βιάζεστε!

Οι αρχάριοι μαθητές, μη βιαστείτε να το αγοράσετε! Όπως μας εξηγεί ο Παύλος Κανελλάκης, δεν απευθύνεται σε μαθητές επιπέδου προκαταρκτικής και κατωτέρας τάξης, αλλά σε σπουδαστές μέσης τάξης τουλάχιστον, έως και σολίστες. Οπότε, υπομονή – και μελέτη φυσικά…

Τα σχόλια που έχει προκαλέσει το βιβλίο του Κανελλάκη είναι ξεχωριστά, με το ειδικό βάρος που έχουν οι υπογραφές μουσικών όπως Sergio Assad, John Feeley, Έλενα Παπανδρέου και Oscar Ghiglia (οι δύο τελευταίοι υπήρξαν καθηγητές του Παύλου Κανελλάκη). Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε την κριτική του Graham Wade για το βιβλίο.

Τα σχόλια με τα υποδέχθηκαν την έκδοση διεθνούς φήμης μουσικοί

Ακολούθως, δείτε το πρώτο 16σέλιδο του βιβλίου σε μορφή pdf (τα κείμενα είναι στα ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά) και διαβάστε λίγα λόγια για το ποιος είναι ο Παύλος Κανελλάκης.

Advertisement

Δημοσιεύτηκε από τον mvoutsadakis

μουσικός (δάσκαλος κλασσικής κιθάρας) και δημοσιογράφος (συντάκτης εφημερίδων) - musician (guitar teacher) and journalist (newspaper editor)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: