η ιστορία μιας ηχογράφησης

Έζησα πολύ ωραίες στιγμές σε κάθε λεπτομέρεια και γι’ αυτό τις εξιστορώ!

Ο Νίκος Ηλιοδρομίτης, είναι καθηγητής κιθάρας με μεγάλη εμπειρία και προσωπικά βιώματα που τον οδήγησαν σε ένα δημιουργικό και εκφραστικό δρόμο. Είναι αυτό που λέμε «πιάνουν τα χέρια του», θα ήταν καλός τεχνίτης και μάστορας αν δεν ήταν μουσικός. Έφτιαξε τα τελευταία χρόνια γλυπτά, σχέδια και άλλα εικαστικά έργα ενώ, πιο πρόσφατα, έγραψε και μουσική για σόλο κιθάρα – τι άλλο;

«Μορφές και Ήχοι», λοιπόν, είναι μια ενότητα έργων του Νίκου Ηλιοδρομίτη. Οι «μορφές» είναι μια σειρά από σχέδια και γλυπτά μεγάλων διαστάσεων από ξύλο ή σίδερο. Οι «ήχοι», είναι μια σειρά συνθέσεων για σόλο κιθάρα του Ηλιοδρομίτη, αφιερωμένες σε σημαντικά στη ζωή του πρόσωπα.

Ο σολίστ Βασίλης Μαστοράκης για τον οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις – εδώ μας διαβάζει το κιθαριστικό κοινό που γνωρίζει για ποιον μιλάμε – με το Νίκο Ηλιοδρομίτη, συνδέονται με φιλία από πολύ παλιά. Έτσι, ο πρώτος δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη και προσφέρθηκε να ηχογραφήσει τα κομμάτια του δεύτερου.

Και ιδού!

«Το όνειρο», είναι το πρώτο από τα μουσικά έργα της ενότητας «Μορφές και ‘Ηχοι» που ηχογραφήθηκε και είναι αφιερωμένο σε ένα γλυκό κορίτσι, την Ηρώ! Θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα το δεύτερο – «Το βαλς της σιωπής» και σιγά-σιγά και τα επόμενα. Στα βίντεο, εμφανίζονται εικόνες των εικαστικών έργων – για να πάρετε μια ιδέα τι φτιάχνει με πολύ κόπο και φαντασία ο Ηλιοδρομίτης.

Είχαμε πάει οι τρεις μας – Μαστοράκης, Ηλιοδρομίτης και η αφεντιά μου – το Φεβρουάριο στο στούντιο του Δημήτρη Μπέλλου, τον ηχολήπτη και μουσικό που εμπιστεύεται απόλυτα ο Μαστοράκης και γράψαμε «Το Όνειρο». Καθυστερήσαμε λιγάκι να δημοσιοποιήσουμε το βίντεο γιατί κάποια στιγμή ακούστηκε το σκυλάκι του Μπέλλου να περπατάει στην πόρτα του στούντιο – συμβαίνουν κι αυτά. Κι επειδή ο Ηλιοδρομίτης είναι τελειομανής (μήπως κι ο Μαστοράκης, όμως, δεν είναι κι αυτός; την ψυχή μου έχουν βγάλει και οι δύο) περιμέναμε να αφαιρεθεί αυτό το μικρό «τακ» που τον ενοχλούσε.

Τα κομμάτια, δεν απαιτούν πολύ υψηλό επίπεδο τεχνικής. Μπορεί να τα προσεγγίσει και ένας μαθητής ανωτέρας ή και μέσης τάξης στη σχολή κιθάρας. Οι παρτιτούρες, που επιμελήθηκε στην ηλεκτρονική μορφή ο μουσικός Σπύρος Καλτικόπουλος, είναι διαθέσιμες κατόπιν επικοινωνίας με το Νίκο Ηλιοδρομίτη. Οι φωτογραφίσεις των εικαστικών έργων έχουν γίνει από τον δημοσιογράφο και σκηνοθέτη Κώστα Πλιάκο τον οποίο προσωπικά ευχαριστώ για την βοήθεια και την υποστήριξή του.

«Το Όνειρο»

Οι «Μορφές και Ήχοι» είναι ένα έργο ζωής του Ηλιοδρομίτη. Τα εικαστικά του έργα, υπάρχουν και η μουσική του παίρνει υπόσταση με τον καλύτερο τρόπο, χάρη στην καλή διάθεση του Βασίλη Μαστοράκη να μπει στο στούντιο για τον φίλο του. Έζησα όλες αυτές τις ωραίες στιγμές σε κάθε λεπτομέρεια και γι’ αυτό τις εξιστορώ. Οι άλλοι της παρέας στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, είναι λιγομίλητοι!

Advertisement

Δημοσιεύτηκε από τον mvoutsadakis

μουσικός (δάσκαλος κλασσικής κιθάρας) και δημοσιογράφος (συντάκτης εφημερίδων) - musician (guitar teacher) and journalist (newspaper editor)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: